Humaan wratten verwijderen

Humaan wratten verwijderen

Dokter

“Niks helpt!” zegt mijn collega. “Ik heb echt alles geprobeerd, ducktape, azijn, wartner, salicylzuurzalf… maar het slaat niet aan.
Ik vrees dat ik hem toch mee moet nemen voor een stikstof behandeling.” Mijn collega annex hoofdassistente van een groot gezondheidscentrum met veel huisartsen, zucht diep. Haar zoon van 11 heeft wratjes. En elke doktersassistente, dermatoloog en huisarts weet dat stikstof vaak de enige manier is om er vanaf te komen.
Beetje jammer dat het zo pijnlijk is voor die kinderen. Hoe vaak ik mezelf niet hoor zeggen “tel maar tot 10, dan is het zo voorbij” terwijl ik onder mijn handen een wattenstok met stikstof zie dampen is niet te tellen.
Ongeveer een half jaar terug ben ik in aanraking gekomen met de etherische oliën van Young Living. Al gauw was mijn dochter van 9 het proefkonijn voor het behandelen van wratjes met een mix van Frankincense en Thieves.
Binnen een week was haar wratje verdwenen. Zonder pijn! Voorzichtig offer ik mijn collega of ze nog één ding wil proberen… olie. De volgende dag overhandig ik mijn eerste eigen mix en druk haar op het hart om elke dag even aan te brengen. Een week later komt mijn collega binnen en zegt “hij vind het zo lekker ruiken, hij helpt me er zelf aan herinneren en het ziet er al veel mooier uit”.
Stiekem gniffel ik terwijl ik haar zeg vooral nog even door te gaan. Twee dagen later is het zover. “Hij is er af!” zegt ze. “ Gewoon verdwenen! Echt bizar! Je moet dat spul gaan verkopen!!” zegt ze en ze huppelt het kantoor uit.
“Dat doe ik ook” mompel ik nog in mezelf.