Lavendel, love or not?

Lavendel, love or not?

Van alle oliën die ik heb, gebruik ik Lavendel het minst.

Ook al wordt dit het Zwitsers Zakmes onder de oliën genoemd, Lavendel-olie en ik zijn geen vriendjes. Van de Lavendel-plant kan ik zo genieten, maar de olie… nee… Vooral de lucht ervan staat me erg tegen. Eigenlijk zonde, omdat de olie zo veelzijdig is.

Een aantal dagen geleden ging ik, toen het schemer werd, bij een vriend kijken, die aan het vissen was.

Heerlijk vertoeven aan de waterkant, beetje kletsen, totdat na een tijdje mijn voeten wat begonnen te kriebelen. Misschien niet zo slim, ik had open schoenen aan en dacht eerst nog aan muggen.

Eenmaal thuis bleek ik blijkbaar een behoorlijke reactie op een bepaalde grassoort/soorten te hebben.
Het werd erger.
Ojee, wat nu, want hoe onderdrukte ik de neiging mijn voeten open te willen krabben?

Toen bedacht ik me, dat ik de LavaDerm Cooling Mist in mijn badkamerkast had staan. Aangeschaft voor als een van ons te lang in het zonnetje zou zitten tijdens de aankomende vakantie in Frankrijk (hoe toepasselijk, het land van de Lavendel-velden).

Deze op mijn voeten gesprayd, wat een verademing.

In deze spray zitten o.a. Lavendel, Aloe Vera en Helichrysum. Deze ingrediënten ondersteunen de huid en zijn verzachtend. Dus nu ben ik een enthousiaste sprayer van de LavaDerm Cooling Mist, tot ergernis van mijn zoon (het stinkt!!). Natuurlijk zit deze nu in mijn mandje voor de volgende maandelijkse bestelling.

een aantal dagen verder zijn Lavendel-olie en ik nog steeds geen vriendjes, maar we waarderen elkaar meer 😉